Početna / Sport / Sportske igre mladih ponovno u Našicama

Sportske igre mladih ponovno u Našicama

Na Trgu dr. Franje Tuđmana, jučer su održane Sportske igre mladih, tradicionalno populrano sportsko natjecanje mladih sportašica i sportaša na kojem je i ove godine sudjelovalo mnoštvo našičkih učenika. Na 18. Sportskim igrama mladih, djeca se natječu u individualnim sportovima (tenis, stolni tenis, šah, badminton i atletika – utrka na 60 metara) i ekipnim sportovima (mali nogomet, rukomet, odbojka, ulična košarka i graničar). U Našicama su se natjecali u atletici (trčanju), malom nogometu i graničaru.

Rezultati
U disciplini trčanje na 60 metara, dječaci  2003. godište i mlađi, najbrži je bio Bodin Hrkač, drugo mjesto zauzeo je Tin Orešković a treće Paolo Vlašić. Kod djevojčica najbrža je bila Lea Kalić, drugo mjesto osvojila je Magdalena Strmečki a treće Lea Makaj.
U kategoriji dječaci 2005. i mlađi prvo mjesto osvojio je Tin Baričević, drugi je bio David Rosković, a treći Toni Tomljanović. Kod djevojčica prvo mjesto osvjojila je Lara Dumenčić, druga je bila Anja Ergović a treća Kristina Makov.

Pobjednici su ostvarili nastup na završnom natjecanju koje će biti održano u Splitu u srpnju ili kolovozu ove godine. Na završnicu u Split plasirali su se i učenici OŠ Dore Pejačević koji će se natjecati u igri graničara.

Na jučerašnjim Sportskim igrama mladih održan je i turnir u Cageballu, malom nogometu u kavezu. Najuspješnija je bila ekipa Tominci, drugo mjesto zauzeli su Apostoli, a treća je bila ekipa Penzija Boys. Najbolji u tehniciranju loptom bio je Ivan Zebić, a pehar za najjači udarac osovojio je Florijan Ladnjak.

Odličja i pehare najuspješnijim mladim sportašicama i sportašima uručili su gradonačelnik Krešimir Žagar i predsjednik Sportske zajednice Grada Našica Josip Pavlus.
tekst: Robert Rigo
foto: arhiva nasice.org

Info: Robert Rigo

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

Connect with Facebook

*