Početna / Sport / Ribiči, rukometaši, šahisti i džudašica najbolji sportaši Našica u 2013. godini

Ribiči, rukometaši, šahisti i džudašica najbolji sportaši Našica u 2013. godini

NAŠICE – Športska zajednica Grada Našica dodijelila je u Velikoj vijećnici Grada Našica nagrade najboljim momčadima i pojedincima u 2013. godini. Najbolji sportski kolektiv je ŠUD „ŠARAN“ Našice, najbolja mlada momčad RK „NEXE“ Našice – mlađi kadeti, najbolji sportaši Damir Ladnjak i Tomislav Vukšić (ŠUD „ŠARAN“ Našice), najbolji mladi sportaš Josip Božić Pavletić (RK „NEXE“ Našice), najbolja sportašica Neomi Grgić (ŠK „RADNIK“ Velimirovac), a najbolja mlada športašica Mia Banaj (Karate klub NEXE Našice). Priznanje za promicanje i razvoj našičkog sporta pripalo je košarkaškom klubu „NAŠICE“ (za 40 godina rada i djelovanja), Športskoj udruzi tjelesnih invalida Našice (za 35 godina) i Policijskoj postaji Našice –  Policiji u zajednici za  suradnju sa sportskim klubovima/udrugama i Športskom zajednicom Grada Našica. Priznanje za dugogodišnji uspješan rad dobio je i Srećko Sobodić, novinar i sportski djelatnik. Nagrade su dodijelili Krešimir Žagar, našički gradonačelnik, dogradonačelnik Stjepan Pintarić, Josip Miletić, predsjednik Gradskog vijeća Našica, Antun Kapraljević, predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije, Dubravko Ižaković, glavni tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije i Hrvoje Šimić, predsjednik Mjesnog odbora Našica. Nazočnima se obratio i Josip Ergović, predsjednik RK Nexe Našice spomenuvši u svom govoru mogućnost da se od iduće sezone prvoligaški rukomet na radost brojnih navijača opet vrati u Našice. Nakon dodjele nagrada upriličen je domjenak za sve goste, nagrađene i nazočne novinare.

ŠUD „ŠARAN“ Našice (seniori) – u prvenstvu prve šaranske lige zauzeli su prvo, treće, četvrto, peto i sedmo mjesto. Na Svjetskom prvenstvu u Portugalu  6 članova je nastupilo za reprezentaciju koja je zauzela drugo mjesto. Ovim uspjehom hrvatska reprezentacija je najbolje rangirana reprezentacija. Osim ovoga za istaknut je prvo mjesto na kupu Alpe Dunav, drugo službeno natjecanje uz Svjetsko prvenstvo. Šaran je osvojio kup Zagreba, dva kupa Našica, kup Đurđenovca… Od 2014. godine član Pave Vukelić je izabran za kapetana reprezentacije.

RK „NEXE“ Našice (mlađi kadeti godište 98/99) – U sezoni 2012/2013. smo treći put za redom osigurali prvenstvo Hrvatske u predmetnom godištu koje se odigravalo u Rijeci. Osvojili smo I mjesto u I. kadetskoj rukometnoj ligi – istok u konkurenciji 12 klubova. Sam kontinuitet predstavljanja RK Nexe i našega grada na državnom prvenstvu predstavlja veliki uspjeh jer su suparnici poznate rukometne škole Osijeka, Đakova, Slavonskog Broda i ostalih. Za ekipu su nastupili Dinko Baričević, Joško Baričević, Matko Bolanča, Petar Dundović, Filip Đanić, Filip Farkaš, Marko Hajmiler, Slaven Katić, Toni Kolarić, Lovro Kovačević, Domagoj Mrnjavčić, Matija Pavošević, Robert Pelin, Jakov Povreslo, Leon Rinčić, Mario Serdarušić, Tomislav Stošić, Luka Vlajnić, Marijan Vrlja, Marko Vrlja, Ivan Vulić, Ivan Zebić i Ivan Žiška. Voditelj je trener rukometa Miro Hlavati (završio akademiju pri HOO-u).

Damir LADNJAK/Tomislav VUKŠIĆ (ŠUD „Šaran“) – Na Svjetskom prvenstvu u Portugalu nastupili za reprezentaciju Hrvatske koja je osvojila drugo mjesto. Osim toga u parovima su bili drugi što znači da su se okitili s dvije srebrene medalje. Stalni su članovi seniorske ekipe koja se natječe u prvoj hrvatskoj ligi.

Josip BOŽIĆ PAVLETIĆ (RK „NEXE“) – rođen 06.06.1994. godine, desno krilo, član je kadetske reprezentacije Hrvatske koja je na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj osvojila srebrenu medalju.

Neomi GRGIĆ (ŠK „Radnik“) –  rođena je 10.06.1997., u ŠK Radnik je došla s osam godina. Brzo sa uklopila i sprijateljila s kadetima i kadetkinjama koji su već pohađali školu šaha. Napredovala je brzo i postigla  izvanredne rezultate. Godine 2013. ostvaruje: 1. mjesto na državnom prvenstvu za juniorke u Vukovaru, plasman na Svjetsko prvenstvo za 2014. godinu, 7. mjesto na Međunarodnom turniru u Đakovu, 1. mjesto juniora do 20 godine u Đakovu, 75% osvojenih poena na prvoj ploči Radnika, na kadetskim pločama 100% učinak, s 15 godina osvojila najvišu moguću nacionalnu titulu – nacionalni majstor.

Mia BANAJ (Karate klub „Nexe“) – rođena je 22.01.2001. godine, karateom se bavi 7 godina a do sada je i osvojila jedanaest odličja (4 zlatne, 4 srebrene i tri brončane medalje) na regionalnim, državnim i međunarodnim prvenstvima. U 2013. godini bila je srebrene u kategoriji „mlađe učenice“ na državnom prvenstvu u Biogradu na moru.
Tekst i fotografije: Slobodan Kadić

Info: Robert Rigo

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

Connect with Facebook

*