Početna / Sport / Prvog dana turnira igrao se odličan nogomet
Felga

Prvog dana turnira igrao se odličan nogomet

VELIMIROVAC – Veliki dvodnevni turnir u nogometu za uzrast 2000. godište i mlađe održava se u Velimirovcu,

GRUPA A: Arsenalova škola nogometa – BSK 1:0; Arsenalova škola nogometa – Croatia Velimirovac 3:0; Arsenalova škola nogometa – FEŠK 2:0; Croatia-FEŠK 0:2; BSK-Croatia 4:1;BSK-FEŠK 2:3 GRUPA B: Krpan BabiĆ – GrafIčar Vodovod 2:1; Krpan Babic-NAŠK 3:0; Krpan Babić – Sel.nog.sred.Našice 2:1; Sel.nog.sred. – Graf.Vod. 1:2; Graf.Vod. – NAšK 0-3; Sel.nog.sred. – NAŠK 0:1. Parovi četvrtfinala: BSK-NAŠK (9,00 sati); Grafičar Vodovod-FESK (9,45); Krpan Babić-Croatia (10,30); Ars.Ško.nog. – Sel.nog.sred. Našice (11,15)
a organizira ga NK Croatia čija je seniorska momčad novopečeni član Prve županijske lige Osječko-baranjske. Na turniru sudjeluje osam momčadi, a igra se na terenu veličine 60×45 m, golovima od pet metara i sa osam igrača. Nakon prvog dana znaju se parovi četvrfinala, BSK Bijelo Brdo i Našk, Grafičar Vodovod i FEŠK Feričanci, Škola nogometa Krpan Babić i Croatia Velimirovac te Arsenalova škola nogometa Virovitica i Selekcija NS Našice.  Za nagrade su osigurali pokale i medalje za prva tri mjesta te pokale za najbolje pojedince (igrač, strijelac i vratar). Za sve igrače i trenere osigurali su besplatnu hranu i piće, a za goste iz Virovitice i prenoćište – istaknuo je Zoran Paradžik, ispred
Zadovoljan odazivom momčadi je i Josip Matijević, predsjednik NK Croatija Velimirovac. Svi pozvani klubovi imaju izuzetno uspješan rad s mlađim kategorijama, a Arsenalova škola iz nogometa ima i velike uspjehe na međunarodnom planu u Grčkoj i Londonu odakle su njihovi polaznici donijeli pokal svjetskih prvaka. Zadovoljan sam odazivom momčadi koje su došle iz cijele šire regije i ono što je najbitnije – igra se dobar nogomet. Nisu izostali ni gledatelji koji bodre svoje favorite, a ono zbog čega smo organizirali ovakav turnir je davanje prilike talentiranim mladim igračima s našičkog područja da pokažu svoj potencijal i predstave se u najboljem svjetlu. Nastojat ćemo da ovaj turnir bude tradicionalni i da svake godine okupimo najbolje mlade igrače ovog područja – ističe Matijević naglasivši da je dob 2000. Idealna za daljnji nogometni razvoj.
organizatora turnira, naglasivši da svi gledatelji plaćaju dnevnu ulaznicu od dvadeset kuna. Cilj im je, dodaje Paradžik, da ovaj turnir bude odskočna daska za mlade nogometaše našeg područja koje je bogato talentima. Njihovih pet nogometaša već igraju u najboljoj nogometnoj školi ovoga dijela Hrvatske – NA Krpan Babić, a riječ je o Mariju Šubariću, Davidu Juriću, Ivanu Paradžiku, Toniju Fruku i Marinu Kuzminskom. Ivan i Mario uspješno su prolazili kampove Arsenalove škole nogometa, a te su se dvije škole pokazale kao one koje prepoznaju talente.
Cilj nam je da svako dijete koje zna igrati nogomet dobije priliku preko ove dvije škole i dalje napreduje. Naš će turnir sada, ali i u budućnosti biti veza između igrača i te dvije škole. U NK Croatia je uvijek bilo i sada ima talenata, a i u Našku sada igra veliki broj naših mladih igrača – zaključio je Paradžik.
tekst i foto: Slobodan Kadić

Info: Nasice.ORG

Nezavisni portal građana Našica Već 12. godina donosimo novosti iz grada i okolice

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

Connect with Facebook

*