Početna / Sport / Prvi finalni dan Osijek grand prix Žito Challenge kupa
Felga

Prvi finalni dan Osijek grand prix Žito Challenge kupa

Hrvatski gimnastičari osvojila dva zlata i broncu
Tekst i fotografije: Slobodan Kadić
OSIJEK – Prvoga dana gimnastičkog Osijek Grand prix Žito Challenge cupa u Osijeku Hrvatska ima tri medalje od čega čak dva zlata. Naša se himna svirala u čast Tomislava Markovića (parter) i Filipa Udea (konj s hvataljkama). Na pobjedničkom postolju bio je i Robert Seligman, koji je na konju s hvataljkama završio na trećem mjestu. Na vježbi na parteru Tomislav Marković, okitio se zlatnom medaljom, unatoč slomljenom palcu i nastupom s bandažom. Drugo mjesto podijelili su aktualni europski prvak Izraelac Alexander Shatilov i najbolji u kvalifikacijama Nijemac Mathias Fahrig (15.175).
– Definitivno sam se ovim napunio samopouzdanjem bez obzira na ozljedu. Palac nakon skidanja bandaže boli, ali do Europskog prvenstva valjda ću se oporaviti. Bolje sam odradio nego li u kvalifikacijama, premda mislim kako su u kvalifikacijama suci bili stroži. Pokazalo se da mi nastup u Osijeku pred svojim navijačima uvijek odgovara. I ovu pobjedu posvećujem njima- istaknuo je Marković koji je već treći puta slavio u Gradskom vrtu.

Svoje prvo zlato u svjetskoj seriji na konju s hvataljkama osvojio je Filip Ude.
– Ovo je odlična najava za Europsko prvenstvo. Ostvarila mi se još jedan želja. Želja, ne san. Nikada ranije nisam pobijedio na konju s hvataljkama u Svjetskom kupu. Evo dogodilo se to u Osijeku, pred domaćom publikom. Nakon ovoga mogu samo poručiti. Do kraja karijere uvijek ću dolaziti u Osijek – poručio je Ude, koji je prije vježbe na konju s hvataljkama odradio i parter na kojem je bio sedmi. I Robert Seligman bio je odličan, treće mjesto je veliki uspjeh. Hrvatska je prvoga finalnog dana imala predstavnicu i u finalu u ženskoj konkurenciji. U disciplini preskok, mlada Splićanka Ana Đerek zaradila je petu ocjenu (13.775). Najbolja je bila Vijetnamka Phan Thi Ha Thanh (14.525), ispred Švicarske Giulie Steingruber (14.413) i Slovenke Teje Belak (14.300).

– Ovo nisam planirala. Niti medalju u Ljubljani na Svjetskom kupu pa niti plasman u finalu u Osijeku. Lijepo je uopće bilo nastupati s europskim i svjetskim prvakinjama pored Švicarke Giulie Steingruber, koja mi je idol. Super je ovo sezona do kraja još idem na Europsko prvenstvo u Sofiju, moje prvo seniorsko Europsko prvenstvo i Svjetski kup u Portugalu – zaključila je Đerek. Sutra su finala na ostalim spravama uz još jedan nastup Ane Đerek (parter) te Marija Možnika i mladog Antona Kovačevića na preči.

Info: Slobodan Kadić

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

Connect with Facebook

*