Početna / Sport / Našički karatisti na Zlatnom dukatu Slavonije

Našički karatisti na Zlatnom dukatu Slavonije

U Đakovu je, peti put po redu, održan međunarodni karate turnir “Zlatni dukat Slavonije 2010” na kojem je nastupilo 333 natjecatelja iz 30 klubova iz Hrvatske i BiH u 47 kategorija (38 borbe i 9 kate).

Među njima su bili i članovi Karate kluba NEXE iz Našica. Kako nam je rekao trener našičkih karataša Zdenko Minarik, ostvarili su odlične rezultate. Dodijeljeno je 5 zlatnih dukata najuspješnijim natjecateljima i to u katama malih učenika Amaru Hamadžiću (Sloboda iz Tuzle), mlađoj učenici Sabini Rebronja (Esseker iz Osijeka), učenici Karolini Zelić (Esseker iz Osijeka), a u borbama dukat je dodijeljen senioru Ivanu Zoričiću (Karate klub Drniš iz Drniša) i seniorki Edini Čatibušić (K K. Sinbra iz Tuzle). Naši karatisti s natjecanja su se vratili s čak 10 medalja! Prva mjesta i zlatne medalje osvojile su Dolores Markulić u kategoriji učenica (40kg) i Matea Bjelobrk u kategoriji učenica (36 kg). Druga mjesta osvojili su Tiana Đurđević u kategoriji mlađe kadetkinje (45kg), Stella Stanojević u kategoriji mlađe kadetkinje (50kg) i Laura Karakaš u kategoriji mlađe kadetkinje (55kg) te Marko Karakaš u kategoriji učenika (34kg). Brončane medalje, odnosno treća mjesta na ovom su turniru osvojili Vasilije Urošević u kategoriji učenika (34kg), Matea Ivić ukategoriji mlađih kadetkinja (55kg), Marko Bjelobrk u kategoriji kadeta (52kg) i Amadej Korbar u kategoriji kadeta (53kg).

 

 

 


Fotografija za uspomenu:
poznati svjetski karate sudac i trener iz Kanade Zvonko Čelebija, Zvonko Borbaš – karate legenda, Zdenko Minarik – trener Karate kluba NEXE Našice i natjecatelji, članovi našičkog kluba.

 

Info: Nasice.ORG

Nezavisni portal građana Našica Već 12. godina donosimo novosti iz grada i okolice

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

Connect with Facebook

*