Početna / Sport / Najstariji klub s našičkog područja NK SLAVONIJA ponovno živi
Felga

Najstariji klub s našičkog područja NK SLAVONIJA ponovno živi

Svima ćemo pokazati zube i nećemo biti ‘kanta za nabijanje’
Tekst i fotografije: Slobodan Kadić

KLOKOČEVCI – Prava euforija zahvatila je upravu i nogometaše NK Slavonija iz Klokočevaca jer su sredinom srpnja aktivirali klub pa će se nakon nekoliko godina stanke opet natjecati. Iako će krenuti od posljednje lige NS Našice, veliki je uspjeh ponovno krenuti s klubom jer svi znamo koliko to zahtijeva novca, ali i odricanja i rada na dobrobit zajednice.
Ponovno smo pokrenuli klub jer se poklopila generacija dobrih nogometaša u mjestu,

Dobro smo se okupili i igramo dobar nogomet. Mislim da imamo što pokazati jer su svi ovi dečki koji igraju uglavnom već negdje igrali, osim nekolicine mladih igrača koji još moraju puno učiti. Ali redovitim treninzima može se puno toga postići pa se nadam da će tako i biti u NK Slavonija – istaknuo je Ivan Horvat, budući kapetan momčadi i jedan od najiskusnijih igrača momčadi
a imamo i nekoliko igrača iz susjednih sela. Mislim da bi uz kvalitetan rad trebalo napredovati. Do sada smo imali četiri treninga, a još imamo skoro pet tjedana do početka prvenstva pa imamo i vremena za četiri pripremne utakmice i dosta treninga na koje sada dolazi i dvadesetak nogometaša što je više od očekivanja i izuzetno pozitivno – kaže Tomislav Batrac, trener NK Slavonija i član Upravnog odbora kluba naglasivši da treniraju tri puta što je sasvim dovoljno za ovu ligu.

A kreće se od početka. Sva sreća pa je oprema od prije u dobrom stanju, jedino je puno napravljeno na svlačionici gdje je ovih dana uvedena i gradska voda, uređene su prostorije i svježe oličene za pravi novi početak. NK Slavonija najstariji je klub na području bivše općine Našice i datira iz 1920. godine čime se Klokočevčani posebno ponose.

U toj ligi natjecat će se ukupno desetak klubova i s natjecanjem započinjemo 26. kolovoza. Ove godine nismo uspjeli „upasti“ u kup natjecanje jer smo se kasno prijavili, ali zato ćemo često odlaziti na nogometni turnire na našem području jer mislim da igramo dobar nogomet. Šteta što klub nije i ovih prošlih godina djelovao, ali dogodilo se to pod spletom raznih okolnosti – dodaje Batrac ne zaboravivši spomenuti da će pokazati zube svakome i boriti se jer im je mjesto pri vrhu ljestvice Lige NS Našice i neće biti kanta za nabijanje. Ono što klubu posebno daje vjetar u leđa je Uprava na čelu koje je dugogodišnji nogometaš i trener Drago Fučkar. Vodio je momčad Klokočevčana dok su bili pri samom vrhu 2. županijske lige, ali i trenirajući susjedni NK Lila dok je postizao najbolje rezultate.

Bez kluba Klokočevci su pusti, odlučili smo preuzeti stvar u svoje ruke i aktivirati klub. Imamo dobru generaciju nogometaša koji su se sada vratili iz drugih klubova u svoje selo. Sazvali smo osnivačku skupštinu i krenuli smo od uređenja igrališta i svlačionica. Mijenjali smo krov zgrade i skidali stari crijep, bojali i ugrađivali vodu. Puno posla prilikom čega nam je puno pomogla Općina Đurđenovac, udruga Hrvatska žena iz Klokočevaca, ali i sami mještani  – zaključio je Fučkar najavivši sastanak Uprave za nedjelju na kojem će se između ostaloga raspravljati i o organiziranju nogometnog turnira, a kako bi se prikupila koja kuna za potrebe kluba.

Info: Nasice.ORG

Nezavisni portal građana Našica Već 12. godina donosimo novosti iz grada i okolice

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

Connect with Facebook

*