Početna / Sport / Lude noći, ‘glave’ će im doći… pa ujutro piju kvas!
Felga
Lude noći, ‘glave’ će im doći… pa ujutro piju kvas!

Lude noći, ‘glave’ će im doći… pa ujutro piju kvas!

piše: Slobodan Kadić LAVOV (UKRAJINA) – Skandinavski navijači poznati su u cijelom svijetu po svojoj staloženosti.

Tako je i ovdje u ukrajinskom Lavovu. Njihov standard života omogućuje im da lagodno putuju svijetom i troše novac. Baš zbog toga, činilo se prije utakmice između Danske i Portugala da se cijela Danska preselila u milijunski grad.  Portugalaca je bilo puno manje, bili su glasni, pjevali su i pili. Ukrajinci vole turiste, a svoje gostoprimstvo opet su pokazali na najbolji mogući način. Ima i smiješnih situacija. Tak se npr. Ronaldo prije neki dan pokušao prošetati pored hotela, ali su ga napale navijačice pa je, kako kaže Lavovski radio, pobjegao i potražio zaštitu. Upravo ono što je pozitivno što danski navijači smješteni u Lavovu nisu ratoborni, kad popiju pjevaju i plešu, nema agresivnosti, razbijanja i neljubaznosti. Baš su zato dobrodošli svugdje gdje igra njihova reprezentacija. Druže se i fotografiraju s Ukrajincima, Portugalcima, Nijemcima…
U Ukrajini, barem što se tiče EP-a, sve teče glatko. Problema nema ni u Kijevu ni drugim ukrajinskim gradovima gdje se prvenstvo održava.  Novine pišu da je organizacija iznad očekivanja,  a da je EP pun pogodak. Više od 40.000 turista došlo je u Lavov bodriti Dance i Portugalce, a čak 24.000 ljudi gledalo je u utakmicu u „Fan – zoni“ gdje se na velikom ekranu pratila i utakmica između Hrvatske i Italije. Da se pije pivo, već svi znaju, a posebno otkriće za navijače je piće kvas koje je ovdje izuzetno popularno, a riječ je o ruskom narodnom slaboalkoholnom hladnom napitku dobivenom fermentacijom mješavine raži ili mljevenog ječma, raženog brašna i šećera.
Kvas je odličan i za Dance je pravo otkriće. Nakon puno piva i alkohola nema boljeg od pijenja kvasa protiv mamurluka. Nakon lude noći, prava stvar. Samo šteta što nismo pobijedili Portugal  – tvrdi Johanna iz Danske, vjerna navijačica koja ne propušta velike manifestacije i koja je u Lavov došla na desetak dana godišnjeg odmora.
Prije utakmice između Danske i Portugala navijače je do stadiona prevozilo sedamdesetak autobusa, a red je čuvalo više od 700 pripadnika specijalne policije. Vlakom je prekjučer do Lavova doputovalo čak 12.380 putnika. Organizator ništa ne prepušta slučaju.  Već su novinarima (o kojima se izuzetno brinu) „servirali“ priču da da je omiljeno piće Danaca uz pivo Irska kava, ali i ukrajinski narodni specijaliteti, boršč i vareniki (tjestenina punjena krumpirom, sirom, voćem…).Koliko se piva popilo, nismo dobili podatak, ali teško da bi se do te informacije moglo i doći?!
Ono što je posebno zanimljivo je da su se u dvorištu Muzeja ideja mogla kušati jela Češke, Portugala, Hrvatske, Ukrajine i Rusije, a probalo ih je više od 250 ljudi koji su se sladili čak i na kiši koja ovdje neprestano pada. Svi su hoteli zauzeti, s terasa se čuje pjesma… Ono što je još zanimljivije, doznajemo od Lavovljana,  raste promet „prijateljicama noći“ koje su se iz raznih dijelova Ukrajine „preselile“ u Lavov i traže mušterije, posebice strance. Prostitucija u Ukrajini nije legalizirana, ali…
Iako nemamo baš razloga za slavlje,  slavimo  jer smo takav narod koji  voli dobro pojesti i popiti, ali i feštati . Moram već nešto reći i napišite to za svoj portal. Pobijedit ćemo Nijemce u nedjelju– zaključila je vatrena Johanna raširivši dansku zastavu. I opet je započela pjesma.

Info: Nasice.ORG

Nezavisni portal građana Našica Već 12. godina donosimo novosti iz grada i okolice

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

Connect with Facebook

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Povratak na vrh