Početna / Sport / Borilački / Planiraju ‘napad’ na sam vrh
Felga

Planiraju ‘napad’ na sam vrh

Kickbox Klub Gladijator Našice prošlu je godinu završio borilačkim spektaklom u Sportskoj dvorani Osnovne škole kralja Tomislava. No, nisu se opustili nakon toga, već su nastavili intenzivne treninge i pripremaju se za sljedeća natjecanja. Kondicijske treninge provode u našičkom velikom parku pa je to bio povod za razgovor s trenerom Dinkom Ivaniševićem i članovima Renatom Herman, Nikicom Šarićem i  Robertom Kolarićem.

Dinko, što se u Klubu promijenilo nakon turnira u Našicama?
Zauzeli smo visoko mjesto u hrvatskom borilačkom sportu, MMA savezu, Kickboxing savezu, ljudi su nas prepoznali, prepoznali su kvalitetu rada, došlo je i nešto novih članova. Stvorili smo jednu jezgru i koncentriramo se na naše članove koji imaju natjecateljsku kvalitetu. S Renatom Herman krećemo na sam državni vrh u kickboxingu, želja nam je da napravi profesionalnu karijeru, a Robert Kolarić kreće u mečeve hrvatske MMA lige. Postižemo velike rezultate kakvima se malo klubova u našem gradu može pohvaliti, a sve bez pomoći Grada. Moram i to napomenuti. Imamo medalje sa svjetskih natjecanja, imamo pobjede nad državnim prvacima, idemo po nove medalje i nadam se da će jednoga dana netko to i prepoznati.

Koji su planovi?
Za Renatu sam već rekao, želimo da ostvari profesionalnu karijeru u kickboxingu, Robert Kolarić, “teškaš”, dakle apsolutno teška kategorija u MMA borbama u kavezu, već 1. veljače ima borbu u Zagrebu, Nikica Šarić u juniorskoj konkurenciji u lowkicku ima turnir u Karlovcu.

Renata, svi hvale tvoj uspjeh i pobjedu nad državnom prvakinjom i to na domaćem terenu, u Našicama. Što se u tvom životu promijenilo nakon te pobjede?
Vezano uz rad u klubu, definitivno se pojačao intenzitet treninga. Vidjela sam da se uz trenerove savjeet i moju predanost treninzima, može ostvariti sve što se želi. Krenuli smo odlično i mislim da smo sve ugodno iznenadili takvim uspjehom. Idemo dalje s još jačim i boljim radom, većim intenzitetom treninga, planiramo odlazak na turnire …
Što je prvo?
Karlovac, Croatia Open u kickboxingu i Europski kup 9. veljače. Očekuje se sudjelovanje boraca iz cijele Europe, vrlo jak turnir. Nakon toga slijedi Banska Bistrica u Slovačkoj 22. veljače, a u ožujku planiramo sudjelovanje na turniru u Beogradu. Nakon toga procijenit ćemo hoćemo li biti spremni i trebamo li ići i na prvenstvo Hrvatske koje je također u ožujku.

Nikica Šarić nedavno je došao u klub. Kada točno?
Treniram od listopada prošle godine, znači imam tri mjeseca treninga i mislim da sam spreman. Prvi meč mi je u Karlovcu, 9. veljače. Treninzi su jaki, naporni i treba imati volje i vidjet ćemo kako će biti …

Robert Kolarić natječe se u najjačoj kategoriji, u kavezu. Zašto baš to?
A, eto, to mi se nekako najviše sviđa. Treniram već dvije godine, 1. veljače ću to i pokazati. Nadam se i da će rezultati biti onakav kakav priželjkujemo, da ću postići nešto. Ja ću se svakako potruditi.
tekst i foto: Robert Rigo

gladijator_1_2014

Info: Robert Rigo

2 komentara

  1. Bravo samo naprijed. Pa iz toga je kraja i Dalibor Kuzmanovic koji je mislim krajem osamdesetih bio i prvak bivse drzave u full contaktu i reprenzentivac a poslije otisao u inozemstvo i obucavao specijalnu policiju i odrzavao seminare.Koliko mi je poznato sa jedne gala revije u
    Amsterdama da posjeduje cak tri majstorska pojasa iz borilackih sportova a isto je instruktor Ruske sisteme.Ocekujemo jos dobrih boraca iz Nasica!

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

Connect with Facebook

*