Početna / Showbiz / Zanimljivosti / Luka Zidar iz Kelešinke svira klavir i mota šećernu vatu

Luka Zidar iz Kelešinke svira klavir i mota šećernu vatu

KELEŠINKA – Na Podgoračkim ljetnim noćima svojom sposobnošću pravljenja šećerne vate mnoge je zadivio jedanaestogodišnji Luka

Zidar iz Kelešinke. Tako je spretno motao vatu da bi svatko pomislio da se tim poslom bavi već nekoliko godina, a ne nekoliko dana. I ubrzo je sve više ljudi htjelo kupiti tu finu poslasticu koja mnoge nas podsjeća na djetinjstvo kada je bila samo jedna vrsta bez ikakvih aroma.
Tata me naučio kako se to radi i moram priznati da uopće nije teško, ali je i zabavno i na kraju ukusno. Pokatkad mi pomaže i brat i drago mi je da pomažem tati koji se bavi tim poslom. I sam volim šećernu vatu, a posebicu onu s raznim aromama, od jabuke do jagode – kaže Luka koji je ove godine završio četvrti razred OŠ Hinka Juhna Podgorač kojeg je vodila nastavnica Sofija Kubaša. Luka se ne bavi nijednim sportom, a jedino što ga uz ovaj hobi zanima je sviranje klavira u OŠ Kontesa Dora u Našicama gdje pohađa četvrti razred. Dok njegovi vršnjaci jurcaju za loptom, on uči svirati klavir iz ljubavi, a ne zato što ga na to netko prisiljava.
U Opatiji sam na 49. državnom natjecanju mladih pijanista bio najbolji u državi, a u Sesvetama na međunarodnom natjecanju pijanista treći. Svirao sam Bacha jer volim njegove note i rado ih sviram – dodaje Zidar koji, otkriva nam tajnu, ima još jedan zanimljivi hobi. Naime, on vozi čudan bicikl koji kad vozač skrene lijevo vozi desno.
– To je moj izum i baš je zanimljivo voziti. Tata i ja smo spojili dva bicikla i napravili nešto novo pa mi je sada i to zanimljivo. Uz klavir, učenje, a sada i šećernu vatu dani doista prolaze brzo – zaključio je Luka i nastavio s pravljenjem vate. Kupaca je bilo sve više jer možda baš on jednoga dana postane pijanist svjetskog glasa. A kupci će se tada moći pohvaliti da im je baš on, davno, davno, motao šećernu vatu kojom si uljepšali nedjeljno popodne u Podgoraču.
tekst i foto: Slobodan Kadić

Info: Nasice.ORG

Nezavisni portal građana Našica Već 12. godina donosimo novosti iz grada i okolice

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

Connect with Facebook

*