Početna / Showbiz / Zanimljivosti / Drugi podgorački kirvaj
Felga

Drugi podgorački kirvaj

U organizaciji HKD-a Podgoračani i uz podršku Općine Podgorač, sinoć je održana druga ovogodišnja Podgoračka ljetna noć.

Kuharske ekipe, njih ukupno 15 iz Podgorača i susjednih mjesta, natjecale su se u kuhanju pilećeg paprikaša. Djeca su se natjecala u trčanju s jajetom u žlici, a stariji u ručnom runjenju kukuruza i plesu s balonom. Najspretnija u trčanju bila je Ines Borovička iz Podgorača, drugo je bio Dino Uglješić iz Razbojišta, a trći Dorian Baran iz Podgorača. Kukuruz su najbrže orunili Branka Vinić i Josip Paulić iz Podgorača, drugi je bio par Anica Paulić i Marko Magličić iz Stipanovaca, a treći Ljubica Kolarić i Andrija Herceg iz Razbojišta. Zanimljivo je bilo i u natjecanju u plesu s balonom. Nakon použe “borbe”, najspretniji u plesu bili su Darija i Josip Paulić iz Podgorača, drugi su bili Ivan i Ana Marija Varga iz Razbojišta, a treći Ivana Pek i Josip Varga također iz Razbojišta. U ovom natjecanju sudelovali su i predsjednica KUD-a Podgoračani Zdenka Vukomanović u paru s općinskim načelnikom Goranom Đanićem ali nisu uspjeli zadržati balon dovoljno dugo.

Glavno natjecanje bilo je ono kulinarsko, a pripremljen pileći paprikaš ocjenjivala je četveročlana komisija i, kako su rekli, posao nije bio jednostavan. Prema njihovoj ocjeni, najbolji paprikaš skuhale su Marica Vinić i Mira Vidaković iz Podgorača. Drugo mjesto osvojio je muški par kuhara, Damir Štefabčić i Jerko Bešlić iz Kršinaca, a treći je bio par Mirjana i Franjo Šimunović iz Vukojevaca. Medalje najuspješnijima uručili su načelnik goran Đanić i nazočni općinski vijećnici, a pobjednice u kuhanju dobile su i pehar. Nakon službenog dijela, zabava u centru Podgorača nastavljena je uz glazbu i ples, a nazočne je zabavljala grupa AS. Načelnik Općine Podgorač Goran Đanić zahvalio je svima koji su pomogli organizaciju ljetnih noći u Podgoraču sedmu godinu za redom, svim natjecateljima te posjetiteljima kojih je i sinoć bilo više od tisuću.

Sljedeće godine su lokalni izbori i bilo bi neozbiljno davati neka obećanja, ali nadam se da će se Podgoračke ljetne noći nastaviti i iduće godine – poručio je na kraju načelnik Đanić. Mnogi Podgoračani prokomentirali su kako su ove fešte gotovo drugi podgorački kirvaj. U veljači, na Valentinovo kada slave Dan Općine i crkveni god, bude hladno, pada kiša, ponekad i snijeg, kuće su pune gostiju i neki i ne dođu do centra. Ova fešta po lijepom vremenu prilika je da se svi skupa provesele i zabave. A bilo je tu i licitera, “šatri”, trampolina, ponija pa i turistički vlakić gospodina Mirka Hanzlića koji je vozio ulicama Podgorača. Pravi kirvaj! Pa se nadamo da će ova lijepa tradicija u Podgoraču biti nastavljena i ubuduće.
Robert Rigo

Info: Robert Rigo

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

Connect with Facebook

*