Početna / Showbiz / Glazba / Našički tamburaši 105. nagradu proslavili koncertom u KD Vatroslav Lisinski Zagreb

Našički tamburaši 105. nagradu proslavili koncertom u KD Vatroslav Lisinski Zagreb

Pobijedivši ponovno u svojoj kategoriji na 37. Međunarodnom festivalu Hrvatske tamburaške glazbe u Osijeku, Tamburaški orkestar Osnovne glazbene škole Kontesa Dora i Tamburaškog društva “Dora Pejačević”, zaokružio je moto: “25 godina odjela Tambure – 105-ta nagrada”.
Sudjelujući na gotovo svim natjecanjima tamburaša u Lijepoj našoj, u kategorijama solo tambura uz pratnju klavira, komornih sastava i tamburaških orkestara, odjel je uknjižio 105 nagrada! Svakako treba izdvojiti 104. na natjecanju orkestara u Njemačkom gradu Böselu.

– Kao kruna ovako značajnom pedagoškom uspjehu stigao je i HRT – ov prijedlog za snimanje tri glazbene emisije u ciklusu „Majstori svirači”, što smo naravno, objeručke prihvatili“ – rekao nam je pročelnik odjela prof. Daniel Kopri! Ponosni smo na naše mlade učenike (sadašnje i nekadašnje učenike glazbene škole) i orkestar koji zvuči u ponavljanjima svaki puta isto, kao Juke – box, ali se u njega, ne ubacuje novac, a trebalo bi. Vokalni i instrumentalni solisti ustaljene su vrednote našičkog profesorskog i učeničkog kadra koji u različitim  stilovima uvijek iznenade slušatelje!
Solisti na koncertu u Zagrebu bili su Donata Brkić, Kristina Brkić, Antonia Dunjko, Dubravka Balent, Leona Čakić, Kristina Minarik, Dean Kopri, Andrea Kopri Lončarić, Rajko Lončarić, Mario Huj, Laura Špek, Krunoslav Mihaljević i  Dario Tičić. Dirigentica Tamburaškog orkestra Marina Kopri, u devetnaest skladbi zagrebačkog koncerta, ponovno je potvrdila svoju karizmu jedne od najboljih tamburaških dirigentica/dirigenata. Vokalna skupina od 11 učenica pod ravnanjem Andree Kopri Lončarić doprinijela je bogatstvu izvedbi kompozicija.
Domjenak u predvorju dvorane za sve izvođače i oduševljene posjetitelje koncerta, u slavonskoj tradiciji, priredili su roditelji učenika Tamburaškog orkestra.
Tekst i foto: OGŠ Kontesa Dora

Info: Robert Rigo

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

Connect with Facebook

*