Početna / Regija / Proglašena vinska cesta “Frankovka”

Proglašena vinska cesta “Frankovka”

Općina Feričanci odazvala se prošle godine javnom pozivu Osječko-baranjske županije za utvrđivanje turističko-vinskih cesta na području naše županije.

Podneseni elaborat vinske ceste prihvaćen je te je tako i službeno proglašena vinska cesta “Frankovka”, koja se proteže u dužini 10 kilometara i 500 metara. Prema riječima načelnika Antuna Glavaša i donačelnika Mirka Jurčevića, proglašenje ove vinske ceste bit će svakako jedan od kotača razvoja ruralnog i to posebno vinskog turizma na području Općine Feričanci. U suradnji s prijateljskom mađarskom općinom Beremend ušla je u zajednički projekt za vinske ceste i turističku infrastrukturu kroz prekogranični program IPA. Visina sredstava koje je svaka općina u mogućnosti povući iz ovog fonda kreće se do 130.000 eura – što bi – ističu čelnici Općine Feričanci – bila velika pomoć u razvoju ruralnog turizma našeg kraja.
Ninoslava Pavlus, Radio Našice

Info: Nasice.ORG

Nezavisni portal građana Našica Već 12. godina donosimo novosti iz grada i okolice

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

Connect with Facebook

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Povratak na vrh