Početna / Regija / Hrvatska / Spojni hodnik i rampe za djecu s invaliditetom platit će MZOS

Spojni hodnik i rampe za djecu s invaliditetom platit će MZOS

Tekst i fotografije: Slobodan Kadić
ĐURĐENOVAC – Željko Jovanović, ministar znanosti, obrazovanje i sporta sa suradnicima posjetio je OŠ Josipa Jurja Strossmayera u Đurđenovcu odobravajući inicijativu OO SDP-a Đurđenovac o rješavanju problema izgradnjom spojnog hodnika (tople veze) i rampi za djecu s invaliditetom, između osnovne škole i školsko-sportske dvorane. Domaćin mu je bila Martina Pavlić, ravnateljica OŠ Josipa Jurja Strossmayera te članovi đurđenovačkog SDP-a.
Iznenađeni činjenicom da spojni hodnik između dvorane i škole ne postoji (po starim propisima RH nije bilo nužno) odlučeno je da se projekt spojnog hodnika uvrsti u projekte koje će po hitnom postupku biti uvršteni u planove Ministarstva koji će se realizirati u 2014.godini – istaknuo je Hrvoje Nekić, saborski zastupnik te predsjednik OO SDP-a Đuđenovac.
Ministar je doputovao sa Sabinom Glasovac, svojom pomoćnicom koja je inače naše gore list. Rođena je u Našicama, a u djetinjstvu je nekoliko razreda osnovne škole pohađala u Područnoj školi Klokočevci koja je pripadala tadašnjoj đurđenovačkoj OŠ Moša Pijade.
Treba nam projekt na temelju kojeg ćemo se, nadam se, osigurati sredstva u proračunu kako bi se to što prije izrealiziralo. Trenutno radimo cjelovitu analizu mreže škola. Kada ona bude gotova onda ćemo sjesti za stol s osnivačima, županijama i općinama i vidjeti što je najbolje rješenje. Naš cilj nije ušteda nego stvaranje bolje kvalitete obrazovanja za svu djecu, a to će biti i glavni motiv u promjeni mreže škole koji ćemo donijeti od iduće školske godine – istaknuo je Jovanović za kojeg je u osnovnoj školi bila priređena i zanimljiva učenička priredba te domjenak.

Info: Slobodan Kadić

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

Connect with Facebook

*