Početna / Regija / Hrvatska / Slobodan Kadić, novinar Glasa Slavonije i portala nasice.org član Izvršnog odbora FIJET-a Hrvatske

Slobodan Kadić, novinar Glasa Slavonije i portala nasice.org član Izvršnog odbora FIJET-a Hrvatske

KRAPINSKE TOPLICE – Redovita skupština Hrvatske udruge turističkih novinara i pisaca u turizmu – FIJET Hrvatska održana je u Krapinskim Toplicama. Raspravljalo se o programu rada, obilježavanju obljetnica, o ovogodišnjem obilježavanju 50 godina djelovanja u našoj zemlji, novoj web stranici od 1. travnja 2014., a izabran je i novi Izvršni i nadzorni odbor te Sud časti. U Izvršnom odboru na četverogodišnji mandat izabrani su Tina Čubrilo, Vesna Jurić Rukavina, Danijel Koletić, Mislav Togonal, Spomenka Saraga, Karin Mimica (regija Kvarner i Istra), Slobodan Kadić (regija Slavonija i Baranja), Paulina Peko (regija Dubrovnik), Darko Stipaničev (regija Split), Marija Barić (regija Sjeverno-zapadna Hrvatska) te tajnica Marijana Rebić. Predsjednik ocjenjivačkog odbora za dodjelu nagrade Marko Polo je Ante Gavranović, a članovi Nadzornog odbora Nikola Serdar, Siniša Križanec i Davor Perkov. U Sudu časti nalaze se Meri Šilović, Eduard Kišić i Mario Plenković.

Prošle smo godine povodom ulaska Hrvatske u EU dodijelili dvije nagrade – turističkog Oskara Zlatna jabuka gradovima Opatiji i Rovinj, dodijelili smo nagrade Marko Polo i organizirali okrugli stol na temu Putopis u promociji turizma i još mnogo toga – istaknula je Tina Čubrilo, predsjednica hrvatskog FIJET-a naglasivši da su njihovi članovi iskusni novinari i pojedinci koji odlično znaju svoj profesiju.

Hrvatska delegacija sudjelovala je i na proglašenju nagrada najboljih u turizmu „Turistička prizma“ te na sastanku s članovima FIJET-a istočne i srednje Europe u Novom Sadu, ali i na kongresu u rujnu 2013. u Maroku kada se u Afriku uputilo čak 26 članova. Domaćini redovite skupštine, hotel Toplice u Krapinskim Toplicama za Fijetovce su organizirali druženje s novinarima i predstavnicima medija Krapinsko-zagorske županije, predstavljanje lokalne turističke ponude, delikatesa i vina, a posjetili su Vuglec Breg, Villu Magdalenu, najveći aqua park u Hrvatskoj u izgradnji te Dvorac Bežanec u kojem su kušali vrhunske slastice i nagrađivana predikatna ledena vina Bodren.
(R.I.)

Info: Robert Rigo

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

Connect with Facebook

*