Početna / Novosti / Politika / Vukić najavio manje novca za Grad

Vukić najavio manje novca za Grad

Potpredsjednik Županijske skupštine i predsjednik Udruge HDSSB za Grad Našice Zdravko Vukić, na današnjoj je konferenciji za novinare govorio o novoj fiskalnoj politici koju predlaže Vlada RH, odnosno o hitnom donošenju Zakona o izmjenama zakona o financiranju jedinica lokalne i područne – regionalne samouprave. Cilj koji želi prikazati Vlada – istaknuo je Vukić – je ravnomjerniji razvoj Hrvatske. Prema ovom prijedlogu izmjena zakona, porez na dohodak bi u cijelosti pripao jedinicama lokalne samouprave, dok bi porez na dobit pripao državi, a ona bi ga poslije raspoređivala kako ona to želi.

Prema pokazateljima i izračunima na temelju ostvarenih podataka iz 2005. ili 2006. godine to baš i nije tako – naglasio je Vukić i obrazložio da je prema izračunima vidljivo da bi Osječko-baranjska županija i Grad Našice bili siromašniji – Županija za oko 7 i pol milijuna kuna, a Grad Našice za oko 2 milijuna kuna godišnje. Stoga se ovdje se ne može govoriti o decentralizaciji i ravnomjernom razvoju RH – zaključio je Vukić.
U nastavku konferencije rekao je kako je nakon otvorenja CT- uređaja i odjela hemodijalize u Općoj županijskoj bolnici Našice vidljivo koliko napora i sredstava Županija ulaže u Grad Našice, dok se država prema Gradu Našicama i cijeloj Slavoniji i Baranji odnosi maćehinski.
Potpredsjednik Skupštine Zdravko Vukić nadalje je izvijestio kako je stigla suglasnost nadležnog ministarstva za osamostaljenje Osnovne glazbene škole “Kontesa Dora” u Našicama. Vukić je po pitanju Našičkog vodovoda i nefunkcioniranja pročistača voda rekao da Gradska vlast ne bi u osobi direktora trebala tražiti “dežurnog krivca” jer su njezini članovi imenovali ili čak sami bili u Nadzornom odboru toga poduzeća te imaju potpunu političku odgovornost za sve što se događa u gradu.

Info: Nasice.ORG

Nezavisni portal građana Našica Već 12. godina donosimo novosti iz grada i okolice

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

Connect with Facebook

*