Početna / Novosti / Obrazovanje / Povratak u školu
Felga

Povratak u školu

Ljetni školski praznici su završili, i danas u svim osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj počinje nova školska godina.

Učenike od danas čekaju brojne novine zbog kojih bi nastava treba biti zanimljivija i kvalitetnija. Njihove učitelje i profesore, koji bi to trebali provesti, nova školska godina dočekala je s nižim plaćama i najavom sindikalnog referenduma. Dobra je vijest da već drugu godinu zaredom raste broj prvaša, njih više od 40.000 danas prvi put sjeda u školske klupe. Loša je vijest da ni oni, a ni stariji osnovci, još nisu dočekali lakšu školsku torbu koju već godinama najavljuju odgovorni. Od ove godine ukida se obvezno zaključivanje ocjena na polugodištu, a uvodi elektronički upis u srednje škole. U sklopu akcije Poštujte naše znakove – policija upozorava vozače na pojačan oprez. Novih sudionika u prometu – prvašića nešto je više od 40.000 – stoga će u početnim tjednima patrole oko škola biti češće. Učenici u 12 škola diljem Hrvatske pohađat će eksperimentalni program predmeta Građanski odgoj i obrazovanje, a svi učenici u osnovnim i srednjim školama imat će satove zdravstvenog odgoja čiji će program biti uklopljen u više nastavnih predmeta.

Nova školska godina danas započinje i u Osnovnoj glazbenoj školi “Kontesa Dora” Našice. Za zainteresirane učenike ima još nekoliko slobodnih mjesta i to u sljedećim odjelima: harmonika 2 učenika, rog 2 učenika, gitara 3 učenika i klavir 3 učenika. Upisati se možete već danas, a informacije možete dobiti na broj telefona 611 002 ili svaki dan u jutro u glazbenoj školi. Početnički solfeggio, glazbena igraonica koju vodi profesorica Romana Borš – Mačak, s radom počinje sljedeći tjedan, a održavat će se utorkom i petkom od 17.15 do 19 sati. Uspješnu školsku godinu svim učenicima i njihovim roditeljima žele djelatnici OGŠ i ravnateljica Marina Kopri.
Robert Rigo

Info: Robert Rigo

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

Connect with Facebook

*