Početna / Novosti / Grad / Usvojen Proračun za 2005. godinu
Felga

Usvojen Proračun za 2005. godinu

S 15 glasova ZA i 5 PROTIV, Gradsko vijeće Grada Našica prihvatilo je danas Proračun za 2005. godinu. Gradski proračun planiran je u iznosu 29 milijuna 700 tisuća kuna. U tome je udio investicija i investicijskoga održavanja 42,29 posto. Među prioritetima – ponovio je i danas gradonačelnik dr. Zdravko Rončević – je industrijska zona, za što se očekuje povećanje prihoda od države i županije. Osim toga, planirane su i investicije praćene programom “Hrvatskih voda”, zatim našička obilaznica te prostorno-planska dokumentacija Grada. Usvajanju Proračuna, kao najvažnijeg dokumenta, prethodila je duga rasprava.

U ime oporbenih vijećnika, Željko Horvat istaknuo je kako se po iznosima, Proračun čini optimističnim. No, plaši činjenica što se dijelom zasniva na očekivanjima novca od Županije, iako se zna kako je naša županija prošla u državnom proračunu. Dogradonačelnik Stjepan Pintarić prokomentirao je kako su očekivana sredstva od Županije planirana na temelju prethodnih dogovora te je to ocijenio realnim predviđanjima.
Oporba je predložila 8 amandmana na Proračun; prihvaćena su 3 prijedloga, dok ostali amandmani nisu prošli.
Burnu i dugotrajnu raspravu izazvalo je izvješće o radu Nadzornog odbora “Našičkog vodovoda”, no kako je ono samo trebalo biti primljeno na znanje – tako je i učinjeno. Uz zaključak predsjednika Vijeća – Mire Turalije da se odbor ipak treba češće sastajati.

Info: Nasice.ORG

Nezavisni portal građana Našica Već 12. godina donosimo novosti iz grada i okolice

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

Connect with Facebook

*