Početna / Novosti / Grad / 22. ‘rođendan’ 132. brigade HV

22. ‘rođendan’ 132. brigade HV

U Našicama je jučer svečano obilježena 22. godišnjica ustroja 132. našičke brigade, a svečanost je uveličao nastup Gradske glazbe i mažoretkinja “Dora”. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju “Uskrsla Hrvatska” odana je počast svim poginulim i preminulim pripadnicima našičke brigade. Vijence su položi: vojno izaslanstvo na čelu s izaslanikom glavnog stožera – brigadirom Željkom Šikićem i ratnim zapovjednikom 132. brigade – generalom Milanom Kneževićem, delegacija Osječko-baranjske županije na čelu s dožupanom Draganom Vulinom, delegacija Grada i Gradskog vijeća s gradonačelnikom Krešimirom Žagarom, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata te gosti iz Virovitičko-podravske županije.

Pozdravljajući nazočne, gradonačelnik Žagar je istaknuo kako je 19. listopada datum koji svake godine treba istrgnuti iz zaborava i sjetiti se osnutka ponosa našeg grada – 132. brigade, a najviše njenih pripadnika, koji su ugradili sebe u život brigade, ali i temelje lijepe naše. Molitvu za poginule branitelje i pripadnike brigade izmolio je fra Celzo Vlahović, a misu za poginule u Župnoj crkvi svetog Antuna Padovanskog služio je fra Ilija Vrdoljak.

Program je nastavljen u hotelu Park prikazivanjem 10-minutnog dokumentarnog filma o 132. brigadi koji je izradila Braniteljska zadrzga “Fotosigma” Našice. Nazočne u hotelu pozdravili su gradonačelnik Krešimir Žagar, ratni psiholog Srećko Perković te ratni zapovjednik brigade general Milan Kenežević – Točak. Kako je istaknuo, ova brigada je zaslužila ovakvo obilježavanje, jer je bila zaista slavna – najvećim dijelom je bila na frontovima, uspješno se boreći uz bok gardijskim brigadama. Druženje za uzvanike, pripadnike brigade i građanstvo nastavljeno je uz prigodan domjenak te koncert grupe Aerodrom i našičkog Acoustic banda.
tekst: Kristijan Katarinček, Radio Našice
foto: Robert Rigo

Info: Robert Rigo

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

Connect with Facebook

*