Početna / Novosti / Crna kronika / Poplave na našičkom području
Felga

Poplave na našičkom području

Velike količine padalina na području susjednih naših općina donose velike probleme od jučer poslijepodne. Kako smo jutros doznali od dežurne ekipe u centru 112, velike količine vode poplavile su mnoga naselja u okolici Našica.  Članovi JVP Našice, DVD Našice, DVD Lila i DVD Motičina od jučer poslijepodne se bore protiv vodene stihije zečijim nasipima i vodenim pumpama na području Lile, Lađanske i Jelisavca. Za sav promet je zatvorena cesta Jelisavac – Lila. Poplavljenih naselja ima i na području općina Đurđenovac, Podgorač i Feričanci.

Kako nam je rekao dežurni voditelj u službi 112, na području Podgorača kritično je u Budimcima i Bijeloj Lozi. U općini Đurđenovac voda dopire do kuća u naseljima Sušine, Beljevina i Bošić Lug.  Poplavljenih podruma i kuća ima mjestimično i na području općine Feričanci. Vatrogasne postrojbe i mještani spomenutih naselja zajednički se uz sva moguća sredstva pokušavaju obraniti od nadolazeće vode. Nažalost prema vremenskoj prognozi DHMZ-a kiša bi mogla padati danas do večernjih sati. Možemo se samo nadati da će sve poduzete mjere uspjeti spriječiti nadiranje vode u domove susjednih naselja.

Od sutra slijedi stabilnije vrijeme što bi moglo pomoći da se sva voda povuče sa poplavljenih područja.

Priopćenje za javnost načelnika Općine Podgorač

Općinski načelnik Općine Podgorač Goran Đanić uputio je danas priopćenje za javnost u kojem poziva stanovnike poplavom ugroženih naselja: Budimci, Bijela Loza, Poganovci, Kelešinka te rubnih dijelova naselja Podgorač – ulice Klenik i Josipa Kozarca, da u slučaju prodiranja vode prema kućama nazovu broj 091 6698 013 ili 091 6698 014. Đanić je izvijestio da vatorogasci DVD-a Podgorač razvoze pitku vodu u sva ugrožena naselja tako da će svi mještani tijekom dana biti opskrbljeni vodom.
tekst: Kruno Jakobek
foto: Hrvoje Pintarić, Filip Marunica, Sandra Šebetić, Ivan Vuzem, Ivica Bardy

Velimirovac, Ulica Matije Gupca

Feričanci, Ulica Dore Pejačević

Našice, veliki park

Đurđenovac, Sušine

Potok Breznica uz državnu cestu D2 dionica Niza – Našička Breznica i nogometno igralište u Nizi

Info: Robert Rigo

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

Connect with Facebook

*