Početna / Nasice.org / Portal / Reagiranje na objavljenu vijest
Felga

Reagiranje na objavljenu vijest

Jučer je na našem portalu objavljena vijest o Nogometnom klubu NAŠK u kojoj se spominje i gospodin Karlo Kanis, tajnik ovog kluba.

Vijest nećemo prepričavati, možete je pročitati ako već niste. Portal nasice.org ima ugovor sa samostalnim novinarom Slobodanom Kadićem koji za nas povremeno piše vijesti. Radi se o iskusnom novinaru s dugogodišnjim stažom u ovom poslu i portal nasice.org podržava njegov rad, stil i način pisanja. Nisu sve teme uvijek lijepe i ugodne i svjesni smo da na neke vijesti može biti i negativnih reakcija. No, sve je to dio našeg posla. U svojim tekstovima nastojimo ne vrijeđati nikoga, ne ocrniti nekoga ili optužiti nepravedno i neosnovano. Želimo biti maksimalno neutralni, objektivni i što je više moguće brzi u izvještavanju. Prihvaćamo mogućnost pogreške, nenamjerne naravno. Dakle, gospodin Karlo Kanis uputio nam je demant na objavljenu vijest, a možete ga pročitati u nastavku. Kako se borimo za slobodno i neovisno novinarstvo, isto tako podržavamo slobodu govora i mišljenja i zbog toga bez cenzure objavljemo tekst gospodina Karla Kanisa. Portal nasice.org podržava sve sportske klubove i želimo ih pratiti podjednako. Nije nam u interesu, niti želimo, ulaziti u bilo kakav spor s Nogometnim klubom NAŠK ili gospodinom Kanisom osobno.
Robert Rigo

Budući da je gospodin Slobodan Kadić u više navrata iznio neistine i nekakve sumnje u svom tekstu, volio bih iste demantirati, odnosno pojasniti neke okolnosti koje su prisutne u radu nogometnih klubova.
Dakle, što se tiče poslovanja Nogometnog središta Našice, ono je jedno od najuređenijih u cijeloj Hrvatskoj te je sve transparentno i dostupno javnosti. Godišnja skupština je održana 24. veljače 2012. godine te je predočeno i financijsko izvješće koje je dostupno svima, pa tako i gospodinu Kadiću koji je mogao prisustvovati istoj, a ne nakon mjesec dana  davati paušalne izjave. Dakle, ukoliko nešto nije bilo u redu s poslovanjem, mogao je navesti konkretno što. Inače, NS Našice je servis klubovima i mišljenja sam da nema kluba i sportskog djelatnika koji nije bio uslužen od 0-24 sata, i radnim i neradnim danom. Ukoliko ima, nekako se slobodno jave te ću osobno se ispričati i pokušati ispraviti (ne)učinjeno.
Što se tiče nedavanja informacija gospodinu Slobodanu Kadiću, moram reći da je gospodin Slobodan Kadić dosada više puta tražio da mu se faksiraju zapisnici utakmica što sam i učinio. Nadalje, tražio je katkad da mu se napiše par redaka teksta o sportskom događaju te je i to učinjeno, no više nisam mogao obećati da će tako biti i u budućnosti jer nemam vremena za obavljanje i novinarskog posla, a što mi nije niti dužnost. Gospodinu Kadiću to očito nije pravo, a ovom prilikom molim da se jave svi predstavnici medija i novinari koji od NK NAŠK-a nisu dobili potrebne informacije. Gospodin Kadić zaboravlja da klubove i financijski opterećuje ako novinarima moraju faksom slati materijale. Vaš portal je dobrodošao na svaku NAŠK-ovu utakmicu, pa tako i slijedeću protiv NK Lipika u subotu te Vas ovim putem i pozivam, a moći ćete se i uvjeriti kak o funkcionira rad kluba i suradnja s medijima tijekom i poslije utakmice.
Što se privatnosti kluba tiče, važno je reći slijedeće. Budući da sam zaposlen u NS Našice te zbog svog usmjerenja, odlučio sam pomoći u obavljanju nekih klupskih zadataka dok se ne nađu osobe koje će se moći u većoj mjeri posvetiti istima. Dakle, budući da u teškoj financijskoj situaciji u kojoj se klubovi nalaze, a neki klubovi se zbog toga i raspadaju, određeni teret i nekoliko poslova sam uz odobrenje Izvršnog odbora preuzeo na sebe te dnevno na poslu provodim 14-16 sati, a svi oni koji žele pomoći klubu, mogu se javiti i preuzeti  dio poslova ukoliko su ih osposobljeni obavljati i volontirati. Dakle, ne radi se o nečijoj samovolji budući da su svi pozvani ukoliko imaju dobre namjere i žele pomoći,kao i gospodin Slobodan Kadić,  a samim time i mene rasteretiti od raznih poslova.
Što se tiče poslovanja kluba, slično kao i Nogometno središte Našice, 10. Veljače 2012. Godine je održana godišnja izvještajna Skupština kluba te je usvojeno i financijsko izvješće koje je gospodin Slobodan Kadić mogao pregledati i eventualno, prijaviti nepravilnosti ako ih je bilo.
Što se tiče marketinga kluba, svi će se složiti da je potreban. Međutim klub u ovoj situaciji nije u mogućnosti platiti ljude koji će sudjelovati u tome, pa svi koji imaju dobru volju, među njima i gospodin Kadić, mogu se javiti u NK NAŠK i svojim idejama i djelima pomoći istom. NK NAŠK je u posljednje dvije do tri godine imao mnogo akcija i projekata u radu s mladima (odlazak u Gljivarski dom, ljetni kamp, održavanje selekcijskih utakmica u suradnji s NS Našice, dovođenje izbornika hrvatskih reprezentacija, eminentnih stručnjaka…) te sam mišljenja da ovaj rad, koji je većinom bio volonterski, treba cijeniti i biti najveća reklama kluba, a što je u stručnim krugovima i među stručnjacima tako i bilo. U ovo doba, kad je nogomet u crnim kronikama, mišljenja sam da, budući da ipak velika većina sportskih djelatnika radi s iskonskim i iskrenim namjerama, o sport u i pogotovo o radu s mladima treba pisati afirmativno.  Dakle, bilo bi mi drago da se mnogo više pisalo o svim akcijama i projektima koje su provedeni. Također, možda je to i jedna od boljki kluba što nije htio se sam promovirati i u većoj mjeri hvaliti jer smo mišljenja da će kvalitetan rad uvijek netko prepoznati.
Zamolio bih i sve medije da u ovo doba teške financijske situacije ohrabre i pomognu  djelatnicima svih ostalih klubova NS Našice, budući da samo oni, koji se svakodnevno suočavaju s velikim problemima u radu klubova , znaju koliko vremena i financijskih sredstava utroše. Pa čak ako i nekad u radu i pogriješe, ne treba ih osuđivati jer jednostavno  da nije njih, pitanje je da li bi mnogi klubovi i opstali.

S poštovanjem,
Karlo Kanis

 

Info: Robert Rigo

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

Connect with Facebook

*