Početna / Lifestyle / Zdravlje / Nedostaje nam savjetovalište
Felga

Nedostaje nam savjetovalište

U organizaciji Lige protiv raka Našice i Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Našice večeras je u Našicama predavanje na temu “Psihološka pomoć oboljelima od raka i drugih bolesti” održala psihologinja Darija Salopek – Žiha.

Između ostalog, u predavanju je naglasila da se oboljeli od zloćudnih bolesti u Našicama i okolici, osim u Ligi protiv raka Našice dva puta mjesečno, nemaju gdje savjetovati o tome kako prihvatiti tešku dijagnozu i pokušati pobijediti bolest. Za sada Centar za psihološku pomoć ženama oboljelim od raka postoji samo u Zagrebu. Stoga bi bilo nužno u Našicama otvoriti savjetovalište, i to ne samo za oboljele, već i za članove njihovih obitelji koji se također često ne znaju nositi sa svim poteškoćama koje teške dijagnoze donose. Na taj bi način mogli dobiti sustavnu stručnu pomoć i podršku.

Ta je podrška itekako potrebna – naglasila je Darija Salopek Žiha – jer se pravodobno otkriveni karcinom uz medicinsku skrb može pretvoriti u kroničnu bolest ili se može izliječiti, a dobro psihičko stanje pacijenta značajno pomaže u procesu ozdravljenja.

Info: Nasice.ORG

Nezavisni portal građana Našica Već 12. godina donosimo novosti iz grada i okolice

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

Connect with Facebook

*