Početna / Lifestyle / Vjera / duhovnost / Upaljen ‘Ivanjski krijes’ na klarinom brdu

Upaljen ‘Ivanjski krijes’ na klarinom brdu

U organizaciji Udruge DarNa, sinoć je održana tradicionalna manifestacija “Ivanjski krijes”. Nakon večernje svete mise u crkvi sv. Antuna Padovanskog, stotinjak vjernika okupilo se oko križa na Klarinom brdu gdje je održan prigodan glazbeno-govorni program. Osim članova Udruge DarNa, sudjelovali su i učenici Osnovne škole Dore Pejačević, crkveni zbor iz Brezika, ‘Brezice’ te solistica Kristina Gorera.

'Tradicionalni domjenak' i ove se godine sastojao od vode i masnog kruha začinjenog solju i paprikom. Novost je bilo kruh s marmeladom od maline.

‘Tradicionalni domjenak’ i ove se godine sastojao od vode i masnog kruha začinjenog solju i paprikom. Novost je bio kruh s marmeladom od maline.

Kako je na početku programa rekao predsjednik DarNe Milan Papučić, spomendan Ivana Krstitelja žele ugraditi u kalendar suvremenih kulturnih zbivanja u našem gradu svjedočeći svoju vjeru. Zahvalio je svima koji su se odazvali ovogodišnjem Ivanjskom krijesu te svima koji su sudjelovali u pripremi manifestacije. Župnik i gvardijan fra Dragutin Bedeničić rekao je kako mu je drago što je ovogodišnji Ivanjski krijes dio stvarnosti koja se događa u Našicama. Zahvalio je svima koji su omogućili da bude održan na Klarinom brdu, a posebnu zahvalu uputio je vjeroučitelju Ivanu Sporinskom te članovima Udruge DarNa.

Ivanjski krijes upalila je voditeljica zbora ‘Brezice’ Marija Baričević.

tekst i foto: Robert Rigo

Info: Robert Rigo

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

Connect with Facebook

*